23948sdkhjf

Svensk Mjölk och LRF i avsiktsförklaring om närmare samarbete

Presidierna för Svensk Mjölk och Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) har ingått en gemensam avsiktsförklaring om att utreda möjligheterna till ett närmare samarbete.
Svensk Mjölk och LRF har fått i uppdrag att tillsammans komma med konkreta förslag gällande organisation, finansiering, styrning, implementeringsmodell och övergripande tidsplan.

- LRF har ett tydligt fokus på att få de gröna näringarna att växa. Ett närmare samarbete mellan LRF och Svensk Mjölk skulle ge kraftsamling och öka såväl effektivitet som genomslagskraft i påverkan, inte minst politiskt, säger Svensk Mjölks ordförande Gunnar Pleijert i ett pressmeddelande.

Fördjupad samarbete
- Ett djupare samarbete med Svensk Mjölk skulle innebära en tydligare roll för LRF i mjölkproduktionsfrågor och ett närmande till såväl mjölkföretagare som organisationsmedlemmar i branschen, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson.

Bakgrunden till avsiktsförklaringen är de senaste årens utveckling som lett till en förändrad struktur inom såväl mejeribranschen som husdjursföreningarna. En översyn av Svensk Mjölks verksamhet och finansiering pågår därför sedan i våras. Översynen har resulterat i förslaget att samordna Svensk Mjölks husdjursorienterade verksamhetsdelar med Växa Sverige och att i syfte att utveckla branschuppdraget utreda möjligheterna till ett djupare samarbete med LRF.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.069