23948sdkhjf

Klart för Arla och tyska MUH

På fredagen godkände EU:s konkurrensmyndigheter den avtalade fusionen mellan Arla och den tyska mejeriföreningen Milch-Union Hocheifel (MUH).
Godkännandet innebär bland annat att Arla får nya ägare i Tyskland, Belgien och Luxemburg, de tre länder där MUH:s nuvarande ägarkrets finns. Fusionen träder i kraft den 1 oktober.

Arlas vd i Tyskland, Tim Ørting Jørgensen, gläder sig över konkurrensmyndigheternas godkännande, som markant kommer att öka Arlas verksamhet och aktiviteter i Tyskland.

- Det är en stor dag i både Arlas och MUH:s historia. Fusionen ger oss helt nya möjligheter på den tyska marknaden inte bara med en större mjölkmängd och starka produkter, men också för att den lägger grunden för en ökad export till tillväxtmarknader som Kina. Vi är väl förberedda och ser nu fram emot att komma igång med att skapa största möjliga värde av den nya gemensamma verksamheten för både ägare och konsumenter, säger Tim Ørting Jørgensen i ett pressmeddelande.

Tredje största
Arla har en lång historia i Tyskland med kända varumärken som Arla Buko og Arla Kærgården, som båda växer kraftigt. Fusionen mellan MUH och Arla skapar det tredje störste mejeriföretaget i i Tyskland. Företaget kommer att heta Arla Foods Deutschland.

Arlas andra föreslagna fusion, den med Milk Link i Storbritannien, behandlades som ett separat ärende av EU:s konkurrensmyndigheter och godkändes under torsdagen (se tidigare pressmeddelande) .
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.218