23948sdkhjf

Ska bli enklare att få nyckelhålsmärkning

Livsmedelsverket vill underlätta för producenter att nyckelhålsmärka sina varor.

Livsmedelsverket bjuder in aktörer inom livsmedelsbranschen till dialog för att få inspel i hur man kan få till en smidigare process vid nyckelhålsmärkning. Myndigheten utvecklar ett digitalt verktyg för producenterna, som ska göra det enklare att genomgå processen. 

– Vi vet att det finns ett stort intresse för Nyckelhålet inom livsmedelsbranschen och inspel från dess olika aktörer är ovärderliga för att utveckla detta nya verktyg. Vår förhoppning är att många vill tycka till nu så att vi kan utveckla något många vill använda, säger Bettina Julin, projektledare för Nyckelhålet på Livsmedelsverket.

Planen är att få inspel från branschen och testa olika prototyper för analys och jämförelse av livsmedel. Mat som är nyckelhålsmärkt ska uppfylla ett antal kriterier, bland annat ska de innehålla mindre mängder socker och salt samt mer fullkorn och fibrer.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Köttkonsumtionen ökar – men svenska marknadsandelen sjunker
Deras satsning på husman går hem – ser ”vikande trend” för vego
Han blir ny vd för Polfärskt Bröd – efter ett år på bolaget
Efter plötsliga avhoppet – han föreslås som ny ordförande för Veg of Lund
Veg of Lunds styrelseordförande lämnar med omedelbar verkan – ”Hade lite olika bilder”
Stopp för kylda färdigrätters positiva utveckling – mackor och sallader lockar mer
Andra Nordiska Medier
Fri Köpenskap
RS & FastFood
Packnet

Sänd till en kollega

0.112