23948sdkhjf

Svenska whiskydestillerier startar Svenskt Whiskyting

Sverige är numera ett ledande land i världen inom whisky och är bland de länder i världen som har flest whiskydestillerier; det finns i dag tio svenska whiskydestillerier där det droppar ur pannorna och fler är på gång. På kort tid har en svensk whiskybransch skapats och nu grundas ett branschorgan: Svenskt Whiskyting.
Detta sker samtidigt som maltwhiskytrenden fortsätter att öka i stora delar av världen. I många länder kan man också se en trend att det startar många små destillerier med nya spännande högkvalitativa innovativa uttryck som utmanar de traditionella varumärkena och whiskyländerna. Sverige ligger långt framme och många talar om "Det Svenska Whiskyundret" och att branschen går en intressant framtid till mötes.

– Nu när svensk whisky på allvar börjar säljas utanför Sveriges gränser kan en win-win-situation skapas om svenska destillerier samordnar sitt agerande i några väsentliga frågor. Till exempel att framhålla att Sverige ligger i frontlinjen av högkvalitativ innovativ whisky i världen och att svensk whisky har tuffare kvalitetskrav än de flesta andra länder, säger Magnus Dandanell, VD i Mackmyra Svensk Whisky AB, som under förra veckans whiskymässa i Nacka Strand sammankallade övriga svenska whiskydestillerier för ett första stiftande Svenskt Whiskyting.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11