23948sdkhjf

ICA presenterar hållbarhetsrapport

Koncernen presenterar idag kvartalsrapporten för deras hållbarhetsutveckling
ICA presenterar idag kvartalsrapporten för ICAs hållbarhetsarbete under tredje kvartalet 2012. Rapporten går igenom viktiga händelser och insatser inom miljö, kvalitet, etisk handel och hälsa. Genom att öppet redovisa utvecklingen per kvartal tydliggör ICA vikten av att kontinuerligt följa hållbarhetsarbetet.

- Hållbarhetsfrågor är ett prioriterat område i ICAs nya koncernstrategi som fastställdes i början av hösten. Genom att vara föregångare inom miljö och samhälle kan vi utveckla nya produkter, attrahera nya kunder och därmed både bidra till förbättringar i samhället och utvecklas affärsmässigt. Vi kan konstatera att vi är på rätt väg, även om vi har mycket mer att uträtta, säger Per Strömberg, vd ICA AB i ett pressmeddelande.

Några av insatserna under Q3 2012
- Branschsamverkan för etisk handel: ICA har följt upp en tidigare granskning av arbetsförhållanden för organiserade bärplockare i svenska skogar. Kontrollen visar att stora förbättringar har gjorts, men att det fortfarande finns förbättringar att göra inom till exempel hälsa och säkerhet. ICA vill öka samverkan med andra aktörer i branschen för att tillsammans förbättra arbetsförhållandena för såväl organiserade som fria plockare.

- Smartare transporter minskar utsläpp: ICA har under kvartalet skrivit nya avtal med externa distributörer. Från och med oktober kör åtta helt nya gashybridlastbilar i ICAs transportsamarbeten. Många av de nya avtalen möjliggör även ökad samkörning med andra parter, vilket kan minska den totala andelen transporter.
Läs mer om: Ica
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141