23948sdkhjf

KF drar sig ur Kronans droghandel

Oriola-KD köper ut Kooperativa förbundet, KF, ur apotekskedjan Kronans Droghandel för 12,3 miljoner EUR.
Genom affären blir Oriola-KD ensam ägare över Sveriges tredje största apoteksaktör. De samarbeten som finns mellan Kronans Droghandel och KF kring nyetableringar och MedMera-kortet kommer att fortsätta.


I samband med omregleringen 2009 ingick Oriola-KD och KF ett samarbete som innebar att Oriola-KD ägde 80 procent och KF 20 procent av apotekskedjan Kronans Droghandel. Detta lade också grunden för ett positivt samarbete genom många nyetableringar av apotek i Coop Forum och Coop Extra. Kronans Droghandel är också en del av Sveriges största kundkort som drivs av KF, MedMera.

Nu köper Oriola-KD KFs andel av Kronans Droghandel för 12,3 miljoner EUR. Genom affären blir Oriola-KD ensam ägare till Kronans Droghandel. Samtidigt kommer KF och Kronans Droghandel fortsätta de framgångsrika samarbeten som redan pågår när det gäller nyetableringar och MedMera.

- Vi är väldigt glada för det som KF bidragit med under de första åren på den omreglerade apoteksmarknaden. Samarbetet har gjort att Kronans Droghandel nu är en av de framgångsrikaste apotekskedjorna på marknaden och att vi öppnat närmare 50 nya apotek. Genom att Oriola-KD nu är ensam ägare till Kronans Droghandel öppnas också nya möjligheter för att fortsätta utveckla företaget, säger Lars Birkeland, vd på Kronans Droghandel.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094