23948sdkhjf

Findus säger nej till matsvinnet och ger maten till behövande

Findus blir Allwins första storkund i den nyuppstartade Öresundsregionen. Allwin är det sociala företaget som distribuerar mat till caféer och boende för hemlösa, kvinnojourer och kyrkliga missioner. Allwin säkerställer att mat som inte når ut på den traditionella marknaden når de behövande. Findus stödjer regionen med mat och bidrar till att minska matsvinnet i samhället.
- Svenska statens miljömål runt matsvinn är att minska det med 20 % de närmaste 5 åren. Findus bidrar till att uppnå det målet nu, säger Simon Eisner, VD och grundare av Allwin. Findus breda sortiment av grönsaker, fisk och måltider är mycket uppskattat på mottagarsidan och kommer att göra stor nytta.

- Bara i Malmö finns 400 hemlösa barn. Samtidigt kastas var tredje matkasse i Sverige. Vi vill sluta slänga mat i onödan och dela med oss till behövande, säger Anna Broekman, Kommunikationschef på Findus i ett pressmeddelande. Sedan första kontakten med Allwin för snart två år sedan har vi hållit kontakten angående en uppstart i Öresundsregionen. Vi välkomnar Allwin och samarbetet i regionen.

Findus räknar med att kunna bidra med omkring 50 000 portioner mat om året till behövande i Öresundsregionen. Det är mat som pga prognosbedöming eller kampanjutfall inte går att nå ut med på den traditionella marknaden. Findus anlitar Allwin och betalar för tjänsten att nå ut med maten.

- Djupfrysning är ett sätt att minska på matsvinnet. Det vi inte lyckas nå ut med på den traditionella marknaden kan vi nu nå ut med via Allwin. På så vis kommer all mat till nytta, säger Anna.

- Findus är Allwins första kund inom djupfryst. Maten går från frys till frys och blir uppäten istället för att kastas. Varje ny aktör stärker hälsa, miljö och samhället med en win-win lösning, avslutar Simon.

Maten hämtas upp av Allwin hos logistikföretaget Bring i Helsingborg och distribueras ut med frysbilar i närområdet i Öresundsregionen 365 dagar om året.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094