23948sdkhjf

Läkerol och facket till Arbetsdomstolen

16–17 april ska Läkerol i Gävle och Livsmedelsfacket vid fabriken mötas i Arbetsdomstolen. Facket har stämt företaget för deras handlande i samband med att klubbordförande Wellington Ikuobase stängdes av.
På onsdagen möttes ledningen för Läkerol i Gävle och Livsmedelsfacket i en muntlig förberedelse, men parterna står långt från varandra.

– Vi gjorde ett försök att diskutera en förlikning, men det var inget som vi kunde enas kring, säger Lars Amundsson, i Livsmedelsarbetarförbundet till Arbetarbladet.

Bakgrunden till avstängningen i april 2012 var att Wellington Ikuobase skulle ha hotat en kollega i en diskussion om nedläggningen av fabriken i Gävle, men enligt facket är det Ikuobase som känt sig hotad. Facket menar att företaget ensidigt agerat mot honom på grund av att han är klubbordförande. Ikuobase har också förvägrats att ha en facklig företrädare med när han konfronterades med anklagelserna.

Livsmedelsfacket kräver att Wellington Ikuobase får 100 000 kronor i skadestånd från företaget på grund av kränkt föreningsrätt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097