23948sdkhjf

Chokladfestivalen växer och flyttar till Stockholmsmässan

Nyligen firade Chokladfestivalen tio-årsjubileum. Man under de åren haft en mycket positiv utveckling som bidragit till ökat chokladintresse i landet och ringlande köer av entusiaster utanför portarna. För att kunna fortsätta växa och utvecklas flyttar Chokladfestivalen från och med 2013 till Stockholmsmässan.
- Vi vill att Chokladfestivalen ska få utrymme att utvecklas till sin fulla potential och på Stockholmsmässan finns både resurserna och erfarenheten som ger oss möjlighet att skapa en ännu bättre upplevelse för besökarna i framtiden, berättar Magnus Johansson, konditor och arrangör.

- Större lokaler ger mer utrymme till nya spännande tävlingar och seminarier, där vi kan inspirera och sprida kunskap om choklad. Vi ser verkligen fram emot att utveckla festivalen tillsammans med en ny samarbetspartner och ta den populära Chokladfestivalen till nya höjder, säger Tony Olsson, konditor och arrangör.

- Vi har lång erfarenhet av att arrangera mässor inom mat och dryck och det känns hedrande att få samarrangera Chokladfestivalen med Magnus och Tony. Det finns ett enormt intresse för choklad inom gastronomin och den trenden verkar bara fortsätta på alla fronter. På Stockholmsmässan kommer Chokladfestivalens trogna besökare uppleva att det finns mer utrymme och effektivare köer samtidigt som innehållet utvecklas, så vi ser fram emot att välkomna publiken, säger Daniel Fritzdorf, ansvarig för mat- och dryck på Stockholmsmässan.

På tio år har Chokladfestivalen utvecklats från en tillställning för verkliga entusiaster, med blygsamma 23 utställare och 4500 besökare till att nu locka fler än 15000 besökare och 50-talet utställare. När festivalen 2013 går för elfte gången, parallellt med mässan Hem & Villa, har chokladentusiaster många dagar av inspirerande chokladupplevelser framför sig.

Magnus Johansson driver idag Magnus Johansson Bageri & konditori i Hammarby Sjöstad där han även håller kurser. Magnus har tidigare arbetat som konsult och utbildat kockar och konditorer inom bröd, choklad och desserter. Han har tidigare drivit chokladbistron Xoko på Rörstrandsgatan i Stockholm och arbetat som chefskonditor på Operakällaren. Dessutom har han i flera år komponerat Nobelfestens desserter.

Tony Olsson är teknisk produktchef på KåKå AB. Dessförinnan har han varit chefskonditor på bl.a Cafe Gateau och Tössebageriet och 1993 blev han också Årets Konditor.

Idén med en festival om choklad kommer från Perugia i Italien. 1993 tyckte konditorierna i Perugia att chokladutbudet var undermåligt och de beslöt sig för att arrangera en hyllning till kvalitetschokladen. Konditorier och restauranger slöt upp och festivalen pågick en hel vecka, liksom den gör än i dag i oktober. Fenomenet med chokladfestivaler har sedan dess spridit sig från Perugia till Paris, New York, Barcelona och 2002 även till Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078