23948sdkhjf

Carlsberg Sverige varslar 35 tjänster i Falkenberg

Idag (6/12) lägger Carlsberg Sverige ett första varsel omfattande 35 tjänster i Falkenberg. Varslet är ett resultat av de moderniseringar och effektiviseringar som Carlsberg Sverige nu genomför.
I januari 2012 informerade Carlsberg Sverige om investeringar på drygt 200 miljoner kronor i ett nytt automatiserat centrallager samt automatisk plockrobot som kommer att byggas i Falkenberg. Samtidigt informerades om ytterligare effektivisering inom produktion. Investeringarna och effektiviseringarna genomförs för att stärka konkurrenskraften på den svenska marknaden. Sedan tidigare uppskattar företaget att effektiviseringarna kommer att innebära en övertalighet på cirka 130 tjänster totalt varav cirka 75 tjänster i Falkenberg.

Under sommaren har företaget gjort en översyn och organisationsutveckling inom produktionsorganisationen och, tillsammans med de fackliga parterna, nu kommit överens om ett framtida bemanningsbehov som innebär att Carlsberg Sverige nu lägger ett varsel på 35 tjänster. Detta varsel omfattar både kollektivanställd personal och tjänstemän. Ytterligare varsel kommer att läggas under 2013 främst kopplat till det automatiserade centrallager samt automatiska plockrobot som håller på att byggas.

Företaget har skapat möjligheten för all kollektivanställd personal i Falkenberg att lämna in en intresseanmälan till ett frivilligt omställningsprogram innefattande stödåtgärder. Drygt 35 personer har visat intresse för denna möjlighet. Samma program kommer nu att öppnas för tjänstemän inom produktionen.

– Vi kommer att fortsätta förhandlingarna med de fackliga parterna där vi mer i detalj kommer att konstatera omfattningen av övertalighet inom produktionsorganisationen. Vår ambition är att hela övertaligheten ska kunna lösas med frivillighet men det kan inte uteslutas att uppsägningar via LAS-förhandlingar kommer att ske, säger Joakim Dannberg, produktionsdirektör i Falkenberg i ett pressmeddelande.

Företaget hoppas på en relativt snabb process där de första beräknas lämna företaget under slutet av januari.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063