23948sdkhjf

Asien öppnar upp för svensk köttexport

Nya marknader i Japan och Hongkong öppnas upp för svenska kyckling- och nötköttexportörer
Sverige är nu godkänt för export vilket betyder att svenska produkter kan exporteras till flera marknader i Asien.

– Det är viktigt att svensk livsmedelsindustri är med och konkurrerar på de här marknaderna och fortsätter söka nya handelsöppningar. Matkulturen i Asien skiljer sig från den svenska vilket betyder att vi kan öppna upp för en ny typ av export av varor som de svenska konsumenterna inte är så intresserade av, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson i ett pressmeddelande.

Inom ramen för Sverige – det nya matlandet, arbetar svenska myndigheter aktivt för att hjälpa svenska exportörer att få tillgång till nya marknader. Den internationella handeln med jordbruks- och livsmedelsprodukter ökar i takt med att till exempel tillväxtekonomierna i Asien och Sydamerika utvecklas starkt.

Kycklingfötter och grisöron
Matkulturerna i Asien är ofta en annan vilket gör att styckningsdetaljer så som kycklingfötter och grisöron är mer intressanta på den marknaden än vad de är i Sverige. Detta öppnar upp för en ny och ökad export.

– Det är mycket glädjande att Sverige nu har fått godkännanden att exportera olika typer av kycklingprodukter till Japan och nötköttsprodukter till Hongkong, säger Eskil Erlandsson.

Arbetet med att öppna upp för export till Japan startade 2006 och till Hongkong 2009. Svenska myndigheter sammanställer nu listor över svenska företag med intresse att kunna börja exportera. Exporten beräknas kunna starta inom kort.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063