23948sdkhjf

Löfbergs i lyckat projekt

Småskaliga kaffebönder ökade sin produktion i kaffejättens utvecklingsprojekt
Ökad produktion, högre kvalité och bättre levnadsstandard. Det blev resultatet av ett treårigt utvecklingsprojekt i Brasilien som Löfbergs drivit. Projektet involverade 500 kaffebönder och deras familjer.

- Det här är ett sätt för oss att bidra till hållbar utveckling för människor och miljö. Det handlar också om att få framtida generationer att fortsätta odla kaffe, säger Kathrine Löfberg, kommunikationsdirektör på Löfbergs i ett pressmeddelande.

Projektet vände sig till småskaliga kaffebönder som fick hjälp att organisera sig i kooperativ. Här lärde man sig bland annat mer om hållbara odlingsmetoder och företagsekonomi. Nu visar en utvärdering att produktionen ökade med 23 procent i genomsnitt och att kvalitén på kaffebönorna förbättrades. Det gjorde att man fick mer betalt, vilket resulterat i en högre levnadsstandard för människor på platsen.

- Nu startar vi ett femårigt regionalt projekt i samma område med 4 000 kaffebönder, säger Kathrine Löfberg.

Projekten sker inom ramen för ICP (International Coffee Partners), en organisation som Löfbergs driver tillsammans med fyra andra familjeägda europeiska kaffeföretag. Syftet är att stärka de småskaliga kaffeböndernas konkurrenskraft, samtidigt som deras levnadsvillkor förbättras och miljön värnas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125