23948sdkhjf

Danska lovemade till ICA

Ekologisk barnmat från danska lovemade kommer till Sverige
I 1,5 år har lovemade spridit matglädje bland danska bebisar och nybakade föräldrar. Nu introduceras den frysta kvalitetsbarnmaten i Sverige och först ut är ICA Maxi i Haninge. lovemade är ekologisk, gjord på råvaror av högsta kvalitet och djupfryst för att slippa tillsatser och konserveringsmedel. Precis som hemlagat!

En mammas kamp för kvalitet
Det är den driftiga företagsmamman och lovemade-grundaren Silvia Wulff som tar med sin barnmatsdröm över Öresund och ser med stor glädje fram emot den svenska lanseringen.
Idén till lovemade fick hon när hon själv blev mamma och saknade något på barnmatshyllorna; ett alternativ utan konserveringsmedel och tillsatser.

- Målet var att skapa barnmat av hög kvalitet som var enkel att tillaga för stressade småbarnsföräldrar. Mat som inte kompromissar och som vi föräldrar kan ge våra barn med gott samvete, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Redan efter 5 månader på den danska marknaden hamnade lovemade på första plats när den stora tidningen Berlingske Tidende skulle utse bästa barnmaten. lovemade slog då alla traditionella barnmatsproducenter i ”Bäst i test”.

Under vecka 48 flyttar lovemade in i barnmatshyllorna på ICA Maxi Haninge. Fyra djupfrysta rätter som kan ställas direkt i mikron, tinas eller värmas i kastrullen. Att frysa är naturens egen konserveringsmetod och både smak, konsistens och vitaminer bevaras på ett gynnsamt sätt.

- Konceptet är mycket enkelt. Vi har lagat en ren produkt med 100% ekologiska varor och fryst
ner det i små portioner. Precis som du själv kan göra hemma!

Stjärnkockar
Det är de två danska stjärnkockarna Nikolaj Kirk och Mikkel Maarbjerg som med stor omsorg har valt ut de bästa råvarorna och tagit fram recepten. Rätterna är inspirerade av det skandinaviska köket med goda och rena smaker: morot & palsternacka med havtornsaft, ärtor & palsternacka med kallpressad rapsolja, lax & potatis med lagerblad och smör samt gryta med potatis, oxkött, palsternacka, tomat, vitlök och lagerblad.

Varm rekommendation
lovemade är leverantör till barnavdelningen på det danska universitetssjukhuset, Rikshospitalet, i Köpenhamn.
- Vi är självklart väldigt glada för att de har valt oss. Vi är stolta som även får sprida matglädje
på sjukhuset.

lovemade har fått förfrågningar från andra danska sjukhus – och vem vet, kanske i framtiden, även från svenska?
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063