23948sdkhjf

Nyhléns Hugosons varslar

Köttproducenterna tvingas varslar 20 anställda om uppsägning på grund av vikande efterfrågan på lokalproducerat kött och chark
Marknaden för lokalproducerade kött- & charkprodukter har påverkats av den starka kronan som gett en ökad andel import, en kraftigt ökad försäljning av Egna Märkesvaror inom handeln i kombination med en minskad Norrländsk primärproduktion.

Varslet är en följd av en minskad efterfrågan på lokalproducerade norrländska kött- och charkprodukter vilket lett till minskande produktionsvolymer under en längre tid. Det har samtidigt varit en nedgång i den norrländska primärproduktion av gris och nötkreatur på grund av dålig lönsamhet under de senaste åren, en trend som tyvärr ser ut att fortsätta.

– De tuffa omvärldsfaktorerna där mervärdena för lokalproducerat norrländskt kött får ge vika för prisfokus och Egna Märkesvaror gör att vi måste anpassa vår verksamhet till den rådande marknadssituationen. Det får tyvärr tråkiga effekter för våra medarbetare vid anläggningarna i Luleå och Skellefteå. Det är alltid ledsamt att få säga upp kompetenta och duktiga medarbetare, säger Nyhléns Hugosons vd, Magnus Nilsson i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078