23948sdkhjf

Danish Crown förvärvar samtliga aktier i Team Ugglarp AB

Team Ugglarp AB, som driver Sveriges näst största nötslakteri i Hörby, förändrar nu sin ägarstruktur
Genom förvärv av resterande aktier i bolaget den 1 januari 2013 blir bolaget till 100 % ett ägt dotterbolag i Danish Crown-koncernen. Danish Crown förvärvade 51 % av bolagets aktier 2008 medan säljaren Tommy Olsson behöll 49 % och fortsatte som bolagets VD. Att Danish Crown nu förvärvar resterande del av aktierna är en del av det ursprungliga avtal som tecknades för fem år sedan. I samband med ägarförändringen frånträder Tommy Olsson sin roll som VD men står till bolagets förfogande fram till och med 30 juni 2013.

- Det är med stor tillfredsställelse jag nu kan blicka tillbaka på den stora förändring av slakteriet i Hörby, som jag har genomfört tillsammans med mina goda medarbetare och i samverkan med kunder och leverantörer. Det har funnits många spännande utmaningar och jag känner mig stolt även över den framgångsrika satsningen på hängmörat kvalitetskött. Det känns naturligt att lämna över ledningen av verksamheten, då jag överlåter resterande del av mitt bolag till Danish Crown. Det sker helt enligt den option som fanns i ursprungsavtalet, säger Tommy Olsson i ett pressmeddelande.

- Vi vill tacka Tommy Olsson som i hård konkurrens på ett bra sätt har utvecklat Team Ugglarp till att bli ett av Sveriges ledande köttföretag inom nötkött med hög innovationstakt, säger Kjeld Johannesen, VD i Danish Crown-koncernen.

Bevarandet av varumärken
Team Ugglarp har goda relationer med såväl leverantörer som kunder vilket är grundstenen i den affärsmodell som har byggts upp. Dessa grundläggande värden ska självfallet bevaras. Varumärkena Ugglarps och Olssons Utvalda kommer att ha en naturlig plats i en framtida struktur.
Team Ugglarp är redan i dag ett dotterbolag till det Danish Crown ägda bolaget KLS Ugglarps AB som bedriver slakteriverksamhet i Ugglarp och Kalmar. Det sker inte några större direkta förändringar i bolaget vid övertagandet. Då de två bolagen, Team Ugglarp och KLS Ugglarps, delvis har olika typer av affärsmodeller kommer inköpsarbetet även framgent fortgå i två olika inköpsorganisationer. Bolagen har flera gemensamma kunder och viss samordning inom försäljningen kommer att ske, men detta utan att bryta rådande personliga kontakt mellan kund och leverantör.

- Genom förvärvet befäster vi vår position som en kraftfull aktör inom svenskt kött. Team Ugglarp kommer att ledas av Johan Andersson som är VD i KLS Ugglarps, säger Svend Erik Sørensen, ordf. i Team Ugglarp och VP i Danish Crown.

- Team Ugglarp är en mycket viktig del av vår koncern i Sverige och jag ser fram emot att kunna bidraga till en fortsatt positiv utveckling. Den kompetens som finns i Hörby kommer vara viktig för hela företaget. Vi ska fortsätta det positiva samarbetet med såväl nötleverantörer som kunder i Team Ugglarp och därigenom kommer vi gemensamt att fortsätta utveckla ett konkurrenskraftigt företag, säger Johan Andersson VD KLS Ugglarps AB.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109