23948sdkhjf

Nominerade till Årets Ekoproducent 2013 utsedda

Klart vilka som är nominerade till Årets Ekoproducent
Tre producenter har nominerats till LRFs pris Årets Ekoproducent 2013. De är Eva och Torgny Widholm på Trägsta Gård i Jämtland, Inga-Lill och Mikael Gilbertsson på Stjernsunds Gård i Örebro och Emil Olsson, Slätte Gård i Västra Götaland. Vinnaren utses på Ekogalan den 31 januari 2013 på Grand Hôtel.

Eva och Torgny Widholm köpte Trägsta Gård utanför Åre i Jämtland 1996. Gården har 120 mjölkkor och har varit ekologisk sen 2008.

Inga-Lill och Mikael Gilbertsson på Stjernsunds Gård strax söder om Askersund i Örebro har både konventionellt och ekologiskt produktion. Den ekologiska, KRAV-godkända verksamheten består av spannmålsproduktion och en integrerad dikobesättning.

Emil Olsson driver växtodling på Slätte Gård i Västra Götaland. För att förbättra företagets lönsamhet gick han över till ekologisk produktion 2005. Nu samarbetar han med en ekologisk mjölkgård för att utnyttja markerna maximalt. dsel.

– Ekologiska livsmedel är ett viktigt marknadssegment som konsumenter efterfrågar. Därför vill LRF inspirera fler producenter att satsa på den här inriktningen så att vi får ett brett, svenskt, eko-sortiment, säger Eva Rülf, marknadsutvecklare inom livsmedel på LRF i ett pressmeddelande.

Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078