23948sdkhjf

Nya Carnegiebryggeriet byggs i Stockholm

Carlsberg Sverige, D.Carnegie & Co. och Brooklyn Brewery bygger tillsammans Nya Carnegiebryggeriet i Stockholm
Tre engagerade parter med ambition att skapa ett modernt hantverksbryggeri som bygger på det svenska bryggeriarvet. Nya Carnegiebryggeriet ska förverkligas i Fabegesk-märkta Lumafabrik i Hammarby Sjöstad och beräknasvara klart för drift i slutet av 2013.

- Nya Carnegiebryggeriet ska bli ett nytt bryggeri som förenar historia, innovation och kvalitét. Jag ser bryggeriet som en manifestation och hyllning till vår svenska ölkultur som återigen blomstrar. Carnegie Porter är ett av Sveriges äldsta varumärke och jag hör tydligt historiens vingslag när vi nu tar första steget för att skapa ett eget bryggeri, säger Joakim Losin, VD för Nya Carnegiebryggeriet i ett pressmeddelande.

Nya Carnegiebryggeriet ska brygga småskalig och nydanande kvalitétsöl. Bakom projektet står Carlsberg Sverige, D. Carnegie & Co. och Brooklyn Brewery. Nya Carnegiebryggeriet ska verka för att förstärka det kulturella värdet för både boende och företag samt verka innovativt för att bygga vidare på det svenska bryggeriarvet.

Nya Carnegiebryggeriet kommer bli mötesplats, en restaurang och en ölskola belägen i Strandhusen i Hammarby Sjöstad ett öleldorado helt enkelt. Bryggeriet blir en del av den k-märkta Lumafabriken, ett av den svenska funktionalismens viktigaste byggnadsverk. Byggnaden ägs av Fabege.

Investeringen i Nya Carnegiebrygget är riktad till aktieägare i D. Carnegie & Co.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094