23948sdkhjf

Marel omorganiserar i Skandinavien

I slutet av 2012 blev Marel Skandinavien etablerad som leverantörer inom livsmedelsproduktion
Marel är leverantör av utrustning för livsmedelsproduktion inom fisk, kött, fjäderfä och vidareförädlings industri. Skandinavien är ett idealiskt område för att börja en sådan regionalisering, eftersom språk, kultur,ramar, etc är relativt lika. Målet att bilda en regional sälj- och servicenehet är att erbjuda våra kunder bättre service och bredare kompetens. Den nya skandinaviska organisationen kommer initialt gälla för försäljnings-och marknadsavdelningar, och består av säljare från Danmark, Sverige och Norge, men med tiden kommer det också bli en gemensam serviceorganisation, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Gemensam region
Syftet med att göra om Skandinavien till en gemensam region är i första hand för att utnyttja resurserna optimalt. Nu har alla fyra industrier erfarna och kompetenta personer och möjlighet att skapa styrka tillsammans. Detta gäller särskilt i de länder där industrisegmenten är för små för att skapa en bra och bred kompetens.

- Den nya organisationen innebär att våra kunder kommer att möta ett enhetlig och samordnat Marel, oavsett land. Marel skandinaviens sälj- och marknadsavdelningen består idag av 18 personer. När serviceorganisation vid en senare tidpunkt också integreras blir vi ca 70 anställda som kommer att arbeta som en koordinerad enhet mot den skandinaviska marknaden.

Ansvaret för att samordna Marel skandinavien ligger i Norge. Stein Hendnes blir VD och Åsmund Haga blir försäljningschef i den nya organisationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.106