23948sdkhjf

Fazers skolmat trefaldigt nominerad i White Guide Junior

Amica Restaurang Rösjöskolan i Täby är nominerad till Årets Skolrestaurang och Svinnpriset 2013 i White Guide Junior.
Restaurangens kökschef, Vibeke Frisk, är dessutom nominerad i kategorin Årets Skolkock. Tävlingen avgörs i Stockholm den 27 maj 2013.

- Vi är väldigt stolta över att vara nominerade till Årets Skolrestaurang och Svinnpriset 2013. Det är såklart extra roligt att jag själv också får tävla om titeln Årets Skolkock, säger Vibeke Frisk, kökschef på Amica Restaurang Rösjöskolan i Täby i ett pressmeddelande.

Minskat matsvinn
Vibeke har sedan tidigare en tredjeplats i SkolmatsGastro på meritlistan och har arbetat på Rösjöskolans restaurang sedan 2012. Här arbetar man aktivt med matfilosofin om en smakfull, lekfull och näringsriktigt komponerad skolmåltid. Restaurangen har även vunnit Fazers interna svinntävling, där de minskade matsvinnet med över 75 procent under två veckor hösten 2012.

– Vi vill att våra skolbarn ska äta med god aptit varje dag. Det gör de om maten ser god ut och smakar bra. Vi lyssnar på vad barnen tycker om och hur de vill ha sin lunch. Och när barnen gillar maten minskar vi också matsvinnet, fortsätter Vibeke Frisk.

Läs också: Menigo får förlängt avtal

Fazer Food Services är idag ett av Sveriges största restaurangföretag inom skolmåltider. Under varumärket Amica serveras cirka 26 000 portioner skolmat varje dag. I skolköken arbetar man ständigt med att förbättra kvaliteten.

- Vår ambition är att servera Sveriges bästa skolmat. Nomineringarna i White Guide Junior är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Gunilla Rittgård, vd på Fazer Food Services AB.


Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Redaktionen rekommenderar

Sänd till en kollega

0.125