23948sdkhjf

Svenska fiskprodukter håller vad de lovar

MSC lanserade i dagarna en ny världsomspännande studie som bekräftar att konsumenter och köpare runt om i världen kan lita på att varor från MSC-certifierade fisken är märkt på rätt sätt.
De rättsmedicinska metoder som ligger till grund för DNA-projektet är en viktig del av MSC: s kontinuerliga arbete för att säkerställa att fisk-och skaldjursprodukter kommer från ett certifierat hållbart fiske. Den nya testomgången är den mest omfattande hittills. MSC samlade in 381 slumpmässigt utvalda prover - allt från konsumentförpackade produkter till fiskdiskar och restauranger från 14 länder. Totalt gjordes drygt 50 stickprover i Sverige som skickades för analys. Alla svenska testade produkterna höll vad de lovade på förpackningen, skriver de i ett pressmeddelande.

- När konsumenterna köper en fiskprodukt med det blå MSC-märket, skall de kunna vara säkra på att fisken kan spåras hela vägen tillbaka till ett MSC-certifierat fiske. MSC:s DNA-projekt är en av flera valideringsmetoder för att säkerställa integriteten av MSC:s miljömärke", förklarar Minna Epps, verksamhetschef för MSC i östersjöregionen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063