23948sdkhjf

Ny e-tjänst ska förenkla för livsmedelsföretag

Livsmedelsverket och Tillväxtverket rullar ut en ny e-tjänst som förenklar för livsmedelsföretag att lämna information till kommuner.

Den nya e-tjänsten ska göra det enklare för företag med livsmedelsverksamhet att lämna uppgifter. Man ska bland annat kunna använda sig utav förifylld information och slippa lämna samma information flera gånger till myndigheter. 

 Tjänsten ska även förenkla för kommunerna att ta emot den och göra den mer kvalitetssäker.

– Det här är helt i linje med Livsmedelsverkets strävan efter att det ska vara lätt för företagen att göra rätt. Tack vare nära samverkan med kommunerna har vi kunnat ta fram den här digitala lösningen och driva utvecklingen av e-tjänster framåt, säger Annica Sohlström, generaldirektör på Livsmedelsverket, i ett pressmeddelande.

Tjänsten har utvecklats i nära samverkan med flera kommuner, bland annat Norrköping och Västerås. 

– Genom att förenkla tillämpningen av reglerna på det sätt vi gjort här får företagen en enklare och mer enhetlig e-tjänst oberoende av vilken kommun de verkar i. Genom att jobba smart tillsammans skapar vi bättre digitala myndighetskontakter och ett enklare företagande, säger Elisabeth Backteman, generaldirektör på Tillväxtverket.

Samtidigt som denna insats ämnar att förenkla för bolag har Livsmedelsverket fått kritik för att försvåra genom den nya antagna modellen för riskklassificering för livsmedelskontroller.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Livsmedelsjättarna skärper kraven på soja – ”risk för kränkningar av mänskliga rättigheter”
Norrmejerier vill avveckla Luleå mejeri
Herrljunga blir ny tillverkare av Ekobryggeriets drycker – tecknar avtal med Umida
Bönderna kritiserar hållbarhetsersättningen från Arla – ”straffas”
Ekoförsäljningen fortsätter minska
Arla sänker ersättningen till bönderna igen
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109