23948sdkhjf

Ny VD till Fazer Food Services

Andreas Berggren ny verkställande direktör för Fazer Food Services
Andreas Berggren har utnämnts till verkställande direktör för affärsområdet Fazer Food Services och medlem av Fazer-koncernens ledningsgrupp från och med 1.8.2013. Han kommer att rapportera till Fazers koncernchef Karsten Slotte.

Andreas Berggren har lång erfarenhet både av tjänsteverksamhet och av konsumentprodukter, liksom från business-to-businessverksamhet. Hans starka internationella bakgrund och kompetens inom tjänster med starka varumärken tillsammans med bred erfarenhet av att jobba i stora organisationer skapar utmärkta förutsättningar för att leda Fazer Food Services framtida tillväxt. Innan Andreas kom till Fazer arbetade han för Fagerhult-koncernen, företaget Absolut och Scandinavian Airlines System (SAS) på olika poster, meddelar företaget i ett pressmeddelande.

Ökad omsättning och stärkt verksamhet
Under de senaste åren har Fazer Food Services genomfört ett utvecklingsprogram, ökat omsättningen och stärkt lönsamheten. År 2012 bibehöll Fazer Food Services en ledande position på den finländska marknaden för måltidstjänster. I Sverige var året stabilt sett till resultatet och Fazer stärkte sin position inom måltidstjänster för den offentliga sektorn genom köpet av Scandinavian Facility Management (SFAB). Verksamheten fortsatte att utvecklas positivt i Danmark och Norge. Fazer Food Services har tillväxtmöjligheter på alla sina fyra hemmamarknader: Finland, Sverige, Danmark och Norge.

Så som meddelat i februari har nuvarande verkställande direktör för Fazer Food Services, Iris Karjula, bestämt sig för att lämna Fazer. Hon kommer att sluta efter sommaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094