23948sdkhjf

Så ska krisande kött- och charkföretag lösa arbetskraft

Kött- och charkbranschen lider av akut brist på arbetskraft.

Branschorganisationen Kött och Charkföretagen (KCF) lanserar under fredagen en digital rekryteringsplattform där medlemsföretagen ska kunna hitta nya medarbetare.

Organisationen skriver att Sveriges animalieproduktion och svenska kött- och charkföretags möjlighet att fortsätta verka i landet hotas utan fler slaktare, styckare och charkuteriarbetare.

– Jag är oerhört stolt över att KCF har tagit fram en rekryteringsplattform så att våra medlemsföretag lättare ska kunna hitta nya medarbetare. Det visar på branschens handlingskraft även om vi befinner oss i ett ansträngt läge och det är extra glädjande att vi gjort detta tillsammans med företagen i branschen, säger Magnus Därth, vd för KCF.

Plattformen finns förutom på svenska, även att få översatt till arabiska, engelska och ukrainska. Via den kan arbetssökande få information om branschen, vilka yrken som finns, hur man kommer i jobb och komma i kontakt med företagen som söker medarbetare. KCF har dessutom tagit fram en digital utbildningsplattform, Kött & Charkakademin (KCA).

– Vi välkomnar alla som är intresserade in i vår bransch. Företagen har under lång tid arbetat med personer från olika länder så det finns ofta bra rutiner för att inkludera och utbilda personer som inte pratar flytande svenska på produktionsanläggningarna. Med det språkstöd som vi utvecklat i Kött & Charkakademin kan nyanlända och utrikes födda snabbare få jobb i branschen, säger Magnus Därth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062