23948sdkhjf

Dalsjöfors Kött slår rekord

Grillsäsongen på Dalsjöfors Kött har slagit alla rekord.
Dalsjöfors Kött fortsätter att växa och vi har sålt närmare 1000 ton marinerade grillprodukter.
Försäljningen av grillprodukter i detaljhandeln visar en ökning på 30 % jämfört med föregående år. När säsongen summeras, innebär det en totalvolym på närmare 1000 ton.

- Vår ökning kan tillskrivas flera samverkande faktorer. Den svenska konsumenten är
matintresserad och det soliga vädret, intresset för att grilla i kombination med vår starka varuportfölj har bidragit till de fina siffrorna, säger Magnus Lagergren, VD på Dalsjöfors Kött i ett pressmeddelande.

Mer svenskproducerat kött
Under de senaste åren har Dalsjöfors Kött ökat sin kapacitet för att möta marknadens önskemål om svenskproducerat kött. Investeringarna har bland annat inneburit en nybyggnation av hall för styckning och förädling till en sammanlagd kostnad av 150 MSEK.

Lyssnar på konsumenterna
Dalsjöfors Kött har lyssnat till konsumenternas önskemål om svenskt kött från svenska gårdar och har även arbetat med produktutveckling för att erbjuda ett bredare sortiment av grillprodukter. Efterfrågan har varit så hög att Dalsjöfors Kött i perioder har haft svårt att hinna med i produktionen. Förhoppningen är att med hjälp av fortsatt produktutveckling ytterligare stärka intresset inför kommande säsong. Redan nu sker en översyn av produktionskapaciteten och det kan innebära att Dalsjöfors Kött ytterligare behöver förstärka produktionsfaciliteterna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172