23948sdkhjf

Carlsberg investerar 28 miljoner i ny anläggning

Bygger ut bryggeriet i Falkenberg för att odla jäst. Anläggningen ska vara klar innan årets slut.

Carlsberg ska investera 28 miljoner kronor i en ny anläggning för jästodling i Falkenberg. Planen är utbyggnaden ska stå klar under slutet av 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi växer trots tuffa tider och gör löpande investeringar för att skapa ännu bättre produkter med ännu lägre påverkan på vår omvärld. Vår nya anläggning för jästodling är en del i detta och jag ser fram emot att fortsätta utveckla våra processer, kommenterar Jonas Kudermann, produktions- och logistikchef på Carlsberg Sverige.

Jäst är en av de viktigare ingredienserna för att brygga öl då jästen är det som väcker ölet till liv genom att bryta ned sockerarter till både smaker och alkohol i drycken. I den nya anläggningen ska jästen få ännu bättre förutsättningar, enligt Carlsberg. Genom optimal syresättning görs jästen bättre vilket ska stärka dess prestation i bryggningen.

– Under rätt förhållanden kan några gram jästceller växa till flera hundra ton jäst på bara en vecka och vi är därför glada att ha investerat i toppmodern teknologi för att odla jästbiomassa på bästa sätt. Med hjälp av en ny automatiserad process som körs på optimala steg med bättre rörelse och syresättning kommer jästen att trivas och kunna skapa magiska smaker i varje öl, säger Sergey Koshelev, ansvarig för bryggning och process på Carlsberg Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125