23948sdkhjf

Arla investerar miljarder i mozzarellafabrik

Satsar 2,35 miljarder kronor på ny anläggning med toppmodern teknik i Storbritannien för att möta efterfrågan inom mozzarellakategorin. Ska stå klar om två år.

Den nya anläggning, vars kostnad uppgår till 210 miljoner euro (cirka 2,35 miljarder kronor), planeras till brittiska Taw Valley-mejeriet i sydvästra England. 

Syftet är att möta specifika krav från globala nyckelkunder och för att hålla jämna steg med den snabba utvecklingen inom mozzarellaproduktionen. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vår mozzarellaverksamhet har haft en tvåsiffrig tillväxt de senaste fem åren och vi har starka relationer med nyckelkunder, särskilt inom global foodservice. Det är från den mycket solida utgångspunkten som vi idag offentliggör investeringen, kommenterar Arlas Europachef Peter Giørtz-Carlsen.

Den nya tekniken omfattas av flera patent och ska korta lagringsprocessen från 14 dagar till en enda dag. Merparten av osten kommer att exporteras till globala kunder inom foodservice, står det.

Anläggningen beräknas vara klar 2026 och de första produkterna är tänkt att levereras året därpå. Enligt pressmedelandet kommer det inte att påverka Arlas två andra mozzarellaanläggningar i Danmark.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172