23948sdkhjf

Marabous nya produktionslinje i gång – ökar kapaciteten

Efter en investering om 200 miljoner kronor är Marabous nya produktionslinje i Upplands Väsby i gång.

I juni för två år sedan bestämde Marabou att de skulle förnya produktionslinjen för den klassiska chokladkakan, som har varit den samma i över 50 år.

Chokladtillverkningen i Upplands Väsby behövde förnyas, bland annat för att öka kapaciteten. Nu har de första chokladkakorna producerats. 

– Man behöver varken vara produktions- eller chokladnörd för att imponeras av vår nya produktionslinje. En viktig investering i säkerhet, kapacitet och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Ett projekt som detta får man troligtvis bara vara med om en gång i sin yrkeskarriär, kommenterar Daniel Norman, fabrikschef, i ett pressmeddelande.

Marabous ägare, Mondelēz International, har satsat cirka 200 miljoner kronor för att öka kapaciteten med 33 procent, vilket gör cirka 29 000 chokladkakor i timmen, enligt bolagets beräkningar.

– Marabous nya produktionslinje är inte bara en teknisk bedrift utan också ett löfte om fortsatt innovation och chokladtillverkning i Upplands Väsby, och Sverige, säger Martina Flemström, vd Mondelez International i Sverige och Finland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109