23948sdkhjf

Norrmejerier rekryterar ny chef internt

Elin Bölske blir miljöchef hos Norrmejerier.

Den tidigare miljöspecialisten Elin Bölske hos Norrmejerier har utsetts till miljöchef hos mejeriföretaget. Hon kommer ha huvudansvaret för Norrmejeriers miljöarbete och kommer ha en nyckelroll för företagets strävan efter en mer hållbar verksamhet. Sen tidigare är hon civilingenjör inom kemi och kemiteknik samt har en kandidatexamen i företagsekonomi. Tidigare har hon arbetat 13 år som konsult inom miljö och hållbarhet mot både näringsliv och offentlig sektor.

– Jag vill att Norrmejerier ska visa vägen i att göra skillnad i en grön omställning. Att prata om att ställa om och sätta mål är lätt, men för att uppnå omställning behöver vi vara beredda på att förändra oss och att hitta nya vägar fram. Hållbarhet är inte lätt, hade det varit det hade vi löst det för länge sedan, säger Elin Bölske.

Stina Printz, chef för hållbarhet, kvalitet och gård på Norrmejerier, kommenterar:

– Elin Bölskes driv och engagemang för miljöarbetet samt hennes gedigna kunskap gör henne perfekt för rollen som miljöchef på Norrmejerier. Hon har både kunskap om de stora miljöfrågorna samt en lång erfarenhet av ledningssystem och processer. Vi har stora utmaningar framför oss och vi behöver bli mer resurseffektiva och minska vårt klimatavtryck. Elin kommer att ha en nyckelroll i det arbetet.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.047