23948sdkhjf

Valberedningen i ICA Gruppen utsedd

ICA Gruppens valberedning är utsedd.
ICA-handlarnas Förbund, Industrivärden och AMF var de tre största aktieägarna i ICA Gruppen per den 30 augusti 2013 och har därmed haft möjlighet att nominera ledamöter till ICA Gruppens valberedning inför årsstämman 2014, enligt ett pressmeddelande.

ICA-handlarnas Förbund har utsett Claes Ottosson, ICA-handlare i Hovås, samt Anna-Karin Liljeholm, bolagsjurist på ICA-handlarnas Förbund till sina ledamöter i valberedningen. Industrivärden har utsett Anders Nyberg, chefsjurist på Industrivärden, till sin ledamot i valberedningen. AMF Fonder har utsett Anders Oscarsson till ledamot i valberedningen.

Ordförande i valberedningen ska, om inte ledamöternas enas om annat, vara en av de ledamöter som representerar den till röstetalet största aktieägaren, ICA-handlarnas Förbund. Valberedningens arbete utförs i enlighet med de föreskrifter som antagits av årsstämman i ICA Gruppen och i linje med svensk kod för bolagsstyrning.

Aktieägare som har förslag och synpunkter avseende valberedningens arbete ombeds lämna dessa så snart som möjligt, dock senast onsdagen den 19 februari 2014.

ICA Gruppens årsstämma 2014 äger rum onsdagen den 9 april 2014
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.076