23948sdkhjf

Bringwell får ny marknadsorganisation i Norden

Bringwell skapar ny marknadsorganisation för Norden.
Bringwell har beslutat att göra en omorganisation av hela marknadsfunktionen. Den nya organisationen blir en matrisorgansation för hela marknad Norden. Produktutbudet kommer att anpassas mer på en nordisk basis, beslutsvägarna blir betydligt kortare och synergier kan tas ut mellan länderna inom verksamheten på ett helt annat sätt än tidigare.

Delar kommer outsourcas

Delar av marknadsfunktionen kommer också att outsourcas för att kunna reducera marknads-föringskostnaderna, öka flexibiliteten och effektiviteten inom Sälj- & Marknadsavdelningen och därmed öka affärssäkerheten för hela bolaget. Marknadsavdelningen i Malmö läggs ner och den mer slimmade organisationen kommer att innebära personalneddragningar vilket totalt ger stora kostnadsbesparingar för Bringwell. Bringwell satsar också på att stärka upp säljledet och därmed öka försäljningen genom mer närvaro ute hos återförsäljarna.

- Jag ser fram emot att få skapa en nordisk marknadsorganisation inom Bringwell för att säkerställa ett effektivare sätt att arbeta på för ökad försäljning samt ökad flexibilitet, eftersom företaget lever med ständigt snabba beslut som påverkar hur vi kommunicerar med marknad och slutkonsument. Idag finns det många styrkor på plats i respektive land som vi kan lyfta till en nordisk strategi. Det känns också väldigt spännande att få leda Bringwell Sverige AB framåt i tiden, säger Erika Bennerholt, ny VD Bringwell Sverige AB & CMO i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062