Stjärnkock vinner Livsmedelsföretagens nya pris
Cajsa Warg-priset är ett nyinstiftat litteraturpris för kokböcker arrangerat av Livsmedelsföretagen. Nominerade till priset var både böcker från förlag och egenutgivna. Priset ska lyfta kokböcker riktade till hemmalagning.
Det här är första gången priset delas ut och vinnaren i år blev stjärnkocken och krögaren Paul Svensson med sin bok Frukt och bär a–ö. Juryn motiverar vinsten med att boken förenar hemmamatlagning med en högre nivå av gastronomi samtidigt som den använder lättillgängliga råvaror.
– Det är så oerhört roligt att få bekräftelse för något man älskar. Alla kokböcker som har nominerats till Cajsa Warg-priset har en roll att fylla och är ett bevis på att det finns rum och behov för många olika sorters gastronomi. En gemensam nämnare för dem alla är att det drivs av en kärleksfull, omsorgsfull nördighet och en vilja att förmedla matglädje och kunskap. Det uppskattar jag stort, säger Paul Svensson i en kommentar.