23948sdkhjf

Konsum Värmland ger pengar till bistånd

Konsum Värmlands medlemmar har gett över två miljoner kronor till bistånd.
Svenskarna skänker allt mer pengar genom att runda av till närmaste krona i landets kooperativa affärer. Medlemmarna i Konsum Värmland har, sedan starten 2001, samlat in hela 2,1 miljoner kronor via ”Bistånd på köpet”. Det visar en undersökning gjord av We Effect, som är den svenska kooperationens egen biståndsorganisation.

219 000 kronor under 2012
Bara under 2012 samlade Konsum Värmlands medlemmar ihop 219 000 kronor. Sedan starten 2001 har de som, via betalfunktionen på medmera kortet, anslutit sig till "Bistånd på köpet" bidragit med 2,1 miljoner kronor. Pengarna går till We Effects och Vi-skogens arbete med att minska fattigdomen.

- I snitt bidrar varje ansluten medlem med cirka 4,60 per månad, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson i ett pressmeddelande. Detta är ett slående exempel på hur man med några få ören kan hjälpa tusentals människor att bekämpa fattigdomen.

Hoppas på fler
En förklaring till att "Bistånd på köpet" popularitet, är att allt fler medlemmar väljer att betala sina inköp med medlemskortet. En av fördelarna blir då att man erbjuds möjlighet runda av till närmaste krona när man gör sina inköp. Pengar som delas mellan kooperationens biståndsorganisationer We Effect och Vi-skogen.

- Det är jätteroligt att så många i Konsum Värmland vill runda upp sina köp. Med mindre kontanter i plånboken spelar upprundning en allt viktigare roll för att hjälpa till att minska fattigdomen. Vi hoppas och tror att denna typ av mikrogåvor kommer att öka ännu mer framöver, säger Katarina Andersson, insamlingschef på We Effect.

- Nu hoppas vi givetvis att ännu fler ska haka på trenden att skänka några ören för att bekämpa världens fattigdom, avslutar Klas Olsson
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127