23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Surdegsbrödet levain får norrländsk touch – ”helt ny bakprocess”

Långt efter alla andra storsatsar Polarbröd på surdeg.

Polarbröd tar som de uttrycker ”ett seriöst kliv” in på surdegsmarknaden och lanserar en norrländsk variant av det populära surdegsbrödet levain, Norrlands-Leväjn.

– Med en helt ny bakprocess samt vår egen för- och surdeg har vi lyckats utveckla ett bröd som fått en speciell karaktär; mjukseg med mycket smak och med ett nytt utseende. Det är ett bröd som vi verkligen tror kommer att sticka ut i brödhyllan, kommenterar Jenny Jeppsson, marknadschef på Polarbröd, i ett presmeddelande.

Sastningen kommer från den stora investeringen om 52,3 miljoner kronor som bolaget gjort i bageriet i Älvsbyn, med syfte att utveckla ett surdegsbröd.

– Som marknadsledare inom ljust portionsbröd tar vi ansvar för att driva kategorin framåt och utveckla framtidens bröd, säger Jenny Jeppsson.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.094