23948sdkhjf

Uppåt för ICA Gruppen

Fortsatt stark utveckling för ICA Gruppen.
Koncernens nettoomsättning uppgick till 24 830 Mkr (24 387) under tredje kvartalet. Det motsvarar en ökning med 2,3 procent jämfört med tredje kvartalet i fjol, justerat för valutaförändringar. Rörelseresultatet uppgick till 1 029 Mkr (941). Rörelseresultatet exklusive engångsposter uppgick till 1 037 Mkr (943).

Bra försäljning i ICA-butikerna
Det var stark försäljning i de svenska ICA-butikerna och Ica har även genomfört förvärv av lagerfastigheten i Helsingborg.

- ICA Gruppen har utvecklats starkt under tredje kvartalet. Rörelseresultatet exklusive engångsposter steg med 10 procent, tack vare en fortsatt god utveckling i Sverige och Baltikum. Vi har under året ägnat mycket tid åt bildandet av ICA Gruppen och det är därför extra glädjande att vi har kunnat behålla bra fokus i våra kärnverksamheter. De strategiska prioriteringar vi arbetar utefter har gett effekt; försäljningen ökar, andelen egna märkesvaror är högre samtidigt som vi bland annat har tagit viktiga steg avseende vår framtida logistikstruktur, säger vd Per Strömberg i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078