23948sdkhjf
Logga in eller skapa för att spara artiklar
Få tillgång till allt innehåll på Food Supply
Ingen bindningstid eller kortinformation krävs
Gäller endast personlig prenumeration.

Irländskt lamm tar mark – fyller tomrummet efter köttbristen

De senaste tidens siffror visar på tydliga marknadsförskjutningar inom köttbranschen. Medan den svenska lammproduktionen minskar fortsätter Irland att stärka sin export.

Under sommaren har kunderna mötts av tomma köttdiskar i butikerna. Det har öppnat dörren för import, något som det irländska matrådet Bord Bia har märkt av.

– Den tillväxt vi ser både i exportvärde och volym är ett tydligt tecken på att både svenska handlare och konsumenter har upptäckt irländskt lamm som ett alternativ och ett premiumval till det svenska köttet. Irländskt lamm erbjuder samma höga kvalitet och hållbarhetsprofil, men med den leveranssäkerhet som marknaden nu akut behöver, kommenterar Will McGrath, marknadschef Norden på Bord Bia, i ett pressmeddelande.

BREAKING
{{ article.headline }}
0.035|