23948sdkhjf

HKScan säljer sin andel i Nyhléns & Hugosons Chark

Alviksgården Lantbruks AB köper HKScan andel i Nyhléns & Hugosons Chark.
Som en del av utvecklingsprogrammet och strategiuppdateringen i Sverige säljer HKScan sitt 49 procentiga aktieinnehav i Nyhlens & Hugosons Chark AB till Alviksgården Lantbruks AB.

Avtalet undertecknades den 2 januari 2014. Efter transaktionen äger Alviksgården Lantbruks AB samtliga aktier i Nyhléns & Hugosons Chark AB. Försäljningssumman uppgick till 2,2 miljoner euro och betalades kontant. Transaktionen ledde till en nedskrivning av tillgångar på 2,1 miljoner euro, som rapporteras som kostnad av engångskaraktär i det fjärde kvartalet av 2013.

Förenkla verksamheten
Nyhléns & Hugosons Chark AB bedriver kött- och charkproduktion. Företagets omsättning är cirka 500 miljoner SEK (55 miljoner euro) och det har totalt 230 medarbetare och produktionsanläggningar i Luleå, Alvik, Skellefteå och Ullånger.

HKScan strävar efter att förenkla verksamheten i Sverige, att vidareutveckla varumärkena och produktutbudet och att höja produkternas förädlingsgrad. Varumärket Scan är marknadsledare inom branschen och ett av de mest kända konsumentvarumärkena i Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109