23948sdkhjf

Norrmejerier höjer betalningen till bönderna

Norrmejerier höjer betalningen till bönderna för att trygga den norrländska mjölkproduktionen.
Norrmejerier höjer betalningen till de norrländska mjölkbönderna med 5 öre per kg mjölk från den första januari 2014. Höjningen är ett led i Norrmejeriers strävan att trygga den norrländska mjölkproduktionen.

Norrmejerier har under 2013 haft en stabil betalning för mjölken och även kunnat göra retroaktiva utbetalningar till de norrländska mjölkbönderna under hösten.

- Det känns bra att vi har kunnat hålla uppe betalningen under 2013, men det räcker inte säger Henrik Wahlberg, Norrmejeriers styrelseordförande i ett pressmeddelande. Återhämtningen på gårdarna efter de senaste årens dåliga lönsamhet tar tid, även om foderpriserna börjat sjunka. En höjning av baspriset är därför absolut nödvändig för att trygga tillgången på norrländsk mjölk och kunna fortsätta ge konsumenterna den norrländska mjölk de så gärna vill ha.

Följer Sverigetrenden
Norrmejeriers mjölkinvägning har ökat något under 2013 och följer därmed Sverigetrenden. Och all mjölk behövs för att de investeringar som gjorts, bland annat i Burträsk mejeri, ska kunna växlas ut för fullt under 2014.

- Det är viktigt att vi har en stabil mjölkinvägning, säger Bo Rasmussen, Norrmejeriers vd. Utbyggnaden av Burträsk mejeri är i princip klar och nu väntar vi på resultaten av testkörningarna, sedan ökar vi produktionstakten och då kommer det gå åt mer mjölk.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078