23948sdkhjf

LRF växer

LRF växer för sjuttonde året – fler medlemmar än någonsin.
För sjuttonde året i rad ökar antalet medlemmar i Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. Vid utgången av 2013 var antalet medlemmar 172 662, en ökning med 577 medlemmar jämfört med 2012. Sedan 1996 har LRFs medlemsantal ökat med 52 507 och medlemmarna har aldrig varit fler än nu.

Medan många folkrörelser kämpar mot krympande medlemstal fortsätter alltså LRF att växa. 2013 valde också 96,7 procent av de befintliga medlemmarna att förnya sitt medlemskap.

– Det är ett kvitto på att de frågor LRF driver är viktiga för många. Jag är ödmjuk inför uppgiften att både våga förnya vår verksamhet och bevara det som är vår kärna, säger LRFs förbundsordförande Helena Jonsson i ett pressmeddelande.

Ökat i hela landet
Antalet medlemmar har ökat i de flesta delar av landet. Procentuellt sett har den största ökningen skett i Södermanlands län följt av Dalarnas och Värmlands län.

Under 2013 har LRF haft framgång i flera politiska frågor, bland annat de som handlat om att få regeringen att tillsätta en utredning om konkurrenskraften i svensk jordbruks- och trädgårdsproduktion, sänkta egenavgifter och en mer balanserad rovdjurspolitik.

– Under supervalåret 2014 arbetar LRF intensivt för att riksdagsvalet ska bli ett landsbygdsval och politikerna ta parti för landsbygdens och jordbrukets frågor. Allt fler partier inser betydelsen av att flytta fram positionerna i landsbygdsfrågorna. Vi vill att det ska handla om företagande och levnadsvillkor så samhället kan ta vara på tillväxtpotentialen, Sverige är större än storstan, säger Helena Jonsson.

LRF finns över hela landet i 17 regioner, 1 065 lokalavdelningar, 274 kommungrupper samt ett kontor i Bryssel.
Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078