23948sdkhjf

Nya medlemmar i koncernledningen för AAK

AAK bildar ny organisation och får nya medlemmar i koncernledningen.
AAK beslutat att förändra sin organisationen och koncernledningen. En mer mogen europeisk marknad behöver en egen försäljningsledning med delvis egna strategier. Därför skapas en ny stark europeisk försäljningsorganisation på AAK. Det är viktigt för AAK:s fortsatta tillväxt att öka närvaron på de asiatiska marknaderna och därför stärks fokus på Asien.

En ny division, Asien, bildas under ledning av den nuvarande chefen för Asien, Europa och Afrika Torben Friis Lange.

Ny Europa division
En nya Europa division bildas med Jens Wikstedt som ny chef. Han kommer närmast från Schneider Electric där han haft ett antal seniora och internationella ledningsbefattningar under de senaste 14 åren.

Ny finansdirektör
Fredrik Nilsson, Director Group Controlling och Investor Relations, har utnämnts till ny CFO (Finansdirektör). Han efterträder Peter Korsholm som meddelat att han vill ägna mer tid åt ett antal egna engagemang utanför AAK. Peter kommer delvis fortsätta att arbete för AAK med speciella projekt och primärt fokusera på M&A. Fredrik Nilsson är anställd i AAK sedan 2007. Han har haft flera olika seniora befattningar inom ekonomi och finans hos AAK och Sandvik under de senaste 15 åren. Fredrik är ekonom med examen från universitetet i Växjö.

- Fredrik Nilsson är välkänd för dem som följer AAK, inte minst bland våra investerare och våra analytiker. Han tillträder som CFO med en mycket god kunskap om AAK. Jens Wikstedt kommer med betydande framgångsrik kommersiell och internationell erfarenhet. Jag är övertygad om att Fredrik och Jens kommer att bidra till att ta AAK till en högre nivå och kommer att bidra bra till AAK:s koncernledning, kommenterar Arne Frank, Koncernchef och VD i ett pressmeddelande.

Bo Svensson, President Business Area Technical Products & Feed, går i pension efter 40 år på olika ledningsbefattningar inom AAK
Läs mer om: AAK
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094