23948sdkhjf

Andersson & Tillman i samarbete med Upplandsbondens

Premiär för närproducerat eko-kött i Uppsala när Andersson & Tillman inleder samarbete med Upplandsbondens.
Uppsalaborna kan nu köpa ekologiskt kött som är producerat på gårdar runt Uppsala. Tills nu har utbudet varit antingen närproducerat eller ekologiskt. Ett nytt samarbete mellan Upplandsbondens och Andersson & Tillman ändrar på den saken.

– Vi tror på en växande ekomarknad och vi vet sen länge att Uppsalaborna helst köper kött som är närproducerat, säger Ulf Tillman i ett pressmeddelande. Samarbetet med Upplandsbondens gör det möjligt att satsa på ekologiskt och samtidigt behålla vår lokala profil. Det är en win-win-lösning som alla tjänar på.

Efterlängtat samarbete
För Upplandsbondens är det nya samarbetet efterlängtat.

– Det är fantastiskt roligt att få samarbeta med Andersson & Tillman som är erkänt duktiga på kött och som har en stor kundkrets i Uppsala med omnejd, säger Inger Gauffin, ordförande i Upplandsbondens. Vi tror också att det här samarbetet kommer att öka försäljningen av ekologiskt kött i Uppsala.

Eko-satsningen har en tydlig kvalitetsprofil och slaktdjuren kommer att väljas ut med omsorg. Till att börja med väljer man ut sex fina köttrasdjur per vecka och det köttet kommer att märkas med både Upplandsbondens och Andersson & Tillman och säljas i fyra-fem butiker som visat särskilt stort intresse för satsningen. Totalt handlar det om cirka 1800 kilo nötkött per vecka. Nästa ekoprodukt på väg in är lammkött.

– Vi börjar i lite mindre skala för att successivt öka i takt med att marknaden växer, säger Ulf Tillman.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079