23948sdkhjf

Gettergod glass vann riksfinalen i Matverk 2014

Gettergod glass är hela Sveriges riksvinnare av Matverk 2014.
Gettergod Gelato Cajeta - en glass gjord på getmjölk från Dalsland, vann Sveriges största produktutvecklingstävling, Matverk 2014, i konkurrens med 20 andra landskap, enligt ett pressmeddelande.

- Yes, yes, yes, utbrast Elisabet Forsdahl, mjölkproducent, Näsbön, i det vinnande laget medan hon stampade i golvet av lycka och grät glädjetårar.

- Matverk är ett bra tillfälle att synligöra användningen av getmjölk ute i landet, säger guldförädlaren Marie Sedin, lika lycklig som Elisabet. Hon är särskilt nöjd över att marknaden nu ligger öppen för en råvara som är nyttig, mager och god, men som nästan inte används alls, hittills.

- Som det ser ut i dag är marknaden på getprodukter än så länge begränsad till att bara handla om getost.

Motivering
"En intresseväckande produkt i en trevlig, snygg och smart förpackning. Det kommer bli en favorit för många, oavsett ålder. Produkten kommer att avnjutas både till vardags och till fest. En fantastisk produkt att äta, i det närmaste helt fulländad i fråga om både smak och konsistens. "Hantverksmässigt helgjuten", "Suverän", "Krämig", "Klockren", "Riktigt god", "Intressant", var några spontana omdömen från juryn. En vinnare helt enkelt."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078