23948sdkhjf

Svenska Retursystem inviger ny tvättanläggning

Svenska Retursystem inviger ny tvättanläggning i Helsingborg.
Svenska Retursystem inviger sin nya tvättanläggning i Helsingborg. Anläggningen är en av de modernaste inom Europa och ökar leveranskapaciteten med 50 procent men minskar behovet av vatten, kemikalier och el med 15 procent.

En av Sveriges största
Ökat användande av returemballage i handeln gör att Svenska Retursystem ökar sin kapacitet genom en ny tvättanläggning i Helsingborg. Den 30 januari invigs därför en helt nybyggd tvättanläggning på 15 000 kvadratmeter som blir en av Sveriges största. Den nya anläggningen ökar kapaciteten med 50 procent från 40 miljoner till 60 miljoner returlådor per år, vilket motsvarar 10 000 lådor per timme. Dessutom minskas förbrukningen av vatten, kemikalier och el med 15 procent per tvättad returenhet.

– Vi tror att återanvändning är bättre än engångsanvändning och ser därför en fortsatt utveckling och tillväxt av vårt system. Helsingborg är en viktig logistisk knutpunkt samt länken mellan Sverige och Europa, inte minst för frukt och grönt som är en kategori där vi har många kunder, säger Conny Swahn försäljnings- och marknadschef på Svenska Retursystem i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.22