23948sdkhjf

Win win när ABB och Mondi Dynäs förlänger serviceavtal

Det nya avtalet gör båda bolagen till vinnare.
Det första avtalet mellan ABB och Mondi Dynäs AB i Väja signerades redan 2001 och detta blir nu 3:e gången i ordningen som avtalet förlängs. För Mondi innebär det att de får en helhetslösning för att jobba förebyggande med underhållet. Målet är att uppnå elektriska drifter som fungerar. Hela tiden.

Genom ett planerat och strukturerat underhåll kan de uppnå ostörda drifter genom hela drivlinan och styra eventuellt driftstopp till när det passar verksamheten som bäst.

Win win
Det förlängda avtalet ger Mondi ett fortsatt fast pris på förebyggande underhåll, service och motorbyten i totalt 3½ år. Det bygger på ett omvänt sätt att tänka där win-win-situationen är ett faktum. Mondi vinner på att de får mindre stopp i produktionen och på så sätt mindre produktionsbortfall och ABB vinner på att de får billigare reparationskostnader.

- Ett sådant här avtal gör att båda parter tjänar på att motorerna går, säger Jan Hafstad, som är teknikchef på ABB:s serviceenhet Motor & Generatorservice i Sundsvall, i ett pressmeddelande. Vi budgeterar naturligtvis med byten av motorer, men det är just detta som är det starka för kunden i avtalet. Vårt engagemang är på topp eftersom även vi tjänar på att motorerna håller länge, säger han och ser sig själv och sina medarbetare som en stödfunktion till kundföretaget.

- Det är en typ av försäkring för kunden. En fördel är också att det går att budgetera underhållskostnaden, avslutar Jan Hafstad.

Större omfattning
I och med förlängningen har avtalet utökats för att inte bara gälla motordrifter. Nu inkluderas även övriga drivna objekt så som pumpar, fläktar etc. Mondi har dock gjort en koncentration till de objekt som är mest kritiska för produktionsbortfall, s.k A-positionsdrifter. ABB-inspektörer besöker fabriken 4 gånger per år och utför mätningar, analyser och rapportering. Totalt handlar det om ca 490 mätpunkter där ABB har ansvaret för att kontrollera objektens tillstånd och vidta åtgärder i förebyggande syfte om så behövs.

- Vi har sett stora förbättringar i produktionen sedan vi började jobba med ABB. Det är en stor fördel att ha en utomstående part som ser över vår produktion och säkerställer så att vi får full koll på våra drifter, säger Kjell Erixson, inköpare på Mondi Dynäs. Samarbetet har inneburit minskade driftstopp och de positiva effekterna har varit mycket goda under årens lopp och den trenden vill vi utveckla och bygga vidare på.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078