23948sdkhjf

Ny styrelse för Cloetta

Cloettas valberedning har informerat bolaget om sitt förslag avseende ny styrelse.
Cloettas valberedningen föreslår att styrelsen minskas med fyra ledamöter till att bestå av sex ledamöter. Valberedningen föreslår även omval av nuvarande styrelseledamöterna Adriaan Nühn, Lilian Fossum Biner, Mikael Svenfelt och Olof Svenfelt .

Ny styrelseordförande
Därutöver föreslår valberedningen att Caroline Sundewall och Ann Carlsson väljs som nya ledamöter. Caroline Sundewall föreslås till ny styrelseordförande. Caroline är styrelseordförande i Svolder, styrelseledamot i Lifco, Pågen, Södra Skogsägarna, Mertzig Asset Management och Hemfosa. Hon är även ordförande i Tennisstiftelsen Streber Cup.

Ann Carlsson är VD för Apoteket AB. Hon är styrelseledamot i Martin&Servera samt Ruter Dam . Ann har arbetat på ett antal olika poster inom ICA - senast som Direktör Affärsområden, tidigare som bl a Affärschef för Ica Kvantum och ICA Nära och har en lång och bred erfarenhet från svensk dagligvaruhandel.

Lennart Bylock, Hans Eckerström, Håkan Kirstein, Robert-Jan van Ogtrop, Meg Tivéus och Peter Törnquist kommer att lämna sina styrelseuppdrag i Cloetta i samband med att de nya styrelseledamöterna tillträder.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.238