23948sdkhjf

AAK investerar i Brasilien

AAK investerar i en ny produktionsanläggning i Brasilien.
AAK kommer uppföra en ny produktionsanläggning för special- och semispecialoljor i Jundiai, São Paulo, Brasilien. Investeringen förväntas under den kommande två-årsperioden att uppgå till ca 400 miljoner kronor.

- AAK ser en stor potential i den brasilianska marknaden. Brasilien är världens sjunde största ekonomi. Flera av våra globala kunder har en omfattande verksamhet här. AAK har redan idag goda lokala marknadsandelar inom Chocolate & Confectionery Fats baserat på en effektiv produktionsanläggning i Montevideo, Uruguay. En del av AAK:s globala tillväxtstrategi är att även få lokal produktionskapacitet direkt i Brasilien. Den nya produktionsanläggningen kommer att öka AAK:s närvaro på en viktig tillväxtmarknad, säger Arne Frank, VD och koncernchef, AAK i ett pressmeddelande.

Bredda produktportföljen
Produktionsstart är planerad till senare delen av 2015 och kommer fullt utnyttjad att öka AAK:s totala kapacitet med 100.000 till 120.000 ton.

- Den nya produktionsanläggningen kommer att bredda vår lokala produktportfölj inom Food Ingredients och Chocolate & Confectionery Fats. Anläggningen kommer särskilt att stärka vår förmåga att leverera Bageri- och Mejerilösningar, samt vidareutveckla vår Chocolate & Confectionery Fats verksamhet. Anläggningen kommer även att inrymma ett innovationscenter, vilket kommer göra det möjligt för våra kunder att arbeta närmare med AAK:s tekniker vid gemensam utveckling av nya produkter och lösningar , säger Edmond Borit, VD AAK Sydamerika.
Läs mer om: AAK
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094