23948sdkhjf

SkickaTårta.se expanderar

Industrifonden investerar 5 miljoner i SkickaTårta.se och satsar på expansion i Polen och Tyskland.
Industrifonden investerar 5 miljoner kronor i Malmöföretaget Pastry Sweden AB. Pastry Sweden driver SkickaTårta.se, en tjänst för att beställa och skicka nybakade tårtor och andra bakverk via internet. I emissionen deltog också grundarna och den tidigare ägaren Spintop Ventures. Pengarna ska användas till bolagets pågående expansion i Polen och Tyskland.

Satsar på bakverk
Pastry Sweden grundades av Magnus Äng och Magnus Noord. De var två av huvudpersonerna bakom Euroflorists blomsterbudsverksamhet på internet och utvecklade möjligheten att beställa blomsterbud på nätet under tidigt 2000-tal. Nu vill de göra samma sak med färska bakverk.

- Vi har bevisat att vår affärsmodell fungerar i Sverige och vi är övertygade om att den kommer att göra det på fler marknader. Precis som det gjorde inom blomsterhandeln. Vi har byggt upp starka nätverk med bagerier i Polen och Tyskland. Vi har också nära relationer med de olika bageriförbunden runt om i Europa som gärna ser att vi kommer till deras länder, säger Magnus Äng, marknadschef, Skickatårta.se i ett pressmeddelande.

- Pastry Swedens affärsidé bygger på att i realtid kunna styra en beställning till ett närliggande konditori och garantera snabb leverans, säger Lennart Gustafson, investeringsansvarig på Industrifonden. De har visat att de klarar av detta och grundarnas gedigna erfarenhet av e-handel med färskvaror gör att vi ser goda möjligheter för Pastry Sweden att skala upp verksamheten internationellt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.377