23948sdkhjf

Ostkakan får fortsätta tillverkas

Det är fortsatt utredning om opastöriserad mjölk, men ostkakan kommer inte att beröras av beslutet.
Livsmedelsverket gör en fördjupad utredning om försäljning av opastöriserad mjölk direkt från gård. Orsaken är de många synpunkter som kommit in på förslaget att förbjuda försäljningen.

Ostkakan berörs inte av beslutet
Företagare med egen gårdsbutik och andra livsmedelsföretag som till exempel gör ostkaka av opastöriserad mjölk berörs inte av förslaget. De kan fortsätta tillverka den på samma sätt som de alltid har gjort, skriver livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Den fortsatta utredningen av försäljning av opastöriserad mjölk direkt till konsument ska analysera förutsättningarna för och konsekvenserna av olika alternativ. Det handlar om huruvida mjölken ska förbjudas eller om den med hjälp av olika åtgärder skulle kunna tillåtas om försäljningen kan ske på ett tillräckligt säkert sätt. Åtgärder som ska utredas är skärpta hygienkrav, skärpta krav på företagens egen kontroll och provtagning, förstärkt kontroll från myndigheterna samt vilka effekter som kan uppnås genom krav på märkning av mjölken och information till konsumenterna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078