23948sdkhjf

Lantmännen når milstolpe

Ett viktigt delmål inom hållbar sojaproduktion har uppnåtts.
Det första delmålet i Lantmännens arbete för att bidra till en mer ansvarsfull produktion av soja är uppnått. Lantmännen fortsätter öka andelen RTRS*-certifierad soja, från 37 procent år 2012 till 50 procent år 2013.

– Det är en milstolpe och ett viktigt delmål i sojaarbetet som vi nådde 2013. Det har varit en lång resa, från start 2007 till i dag, då vi nått 50 procent. Strategin har varit baserad på att stödja det ledande internationella initiativet för utveckling av en mer ansvarsfull sojaproduktion och att påverka genom att ligga i framkant. Det goda samarbetet med våra sojaleverantörer Denofa och Cefetra har varit en av förutsättningarna för att nå det mål vi gjort i år. För att ta nästa steg krävs fortsatt och fördjupat samarbete i värdekedjan, med våra leverantörer och kunder, säger Claes Johansson, hållbarhetschef på Lantmännen, i ett pressmeddelande.

Spelar en viktig roll
De första viktiga stegen för en hållbar sojaproduktion är tagna, men det återstår fortfarande mycket arbete. Den globala efterfrågan på certifierad soja från de sydamerikanska odlingarna är fortfarande svag och innebär i dagsläget ett hinder för utvecklingen av en mer ansvarsfullt odlad soja.

Lantmännen spelar därför, även som en mindre aktör på den globala marknaden, en viktig och konkret roll genom att stärka efterfrågan på RTRS-certifierad soja.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109