23948sdkhjf

KF når förväntningarna

Kooperativa Förbundets resultat ligger i linje med företagets förväntningar.
Koncernens omsättning uppgick till 38 118 mkr, en ökning med 0,7 procent. Omsättningen i den egenägda dagligvaruhandeln uppgick till 34 180 mkr, en ökning med 1,7 procent i jämförbara butiker. Årets resultat för KF-koncernen uppgick till –14 mkr (–2 194). Resultatet belastas av engångs- och strukturkostnader om 173 mkr (645).

– De kraftfulla åtgärder vi genomfört under senare år börjar ge effekt. Årets resultat ligger i linje med våra förväntningar och är ett viktigt steg i vår resa mot långsiktig och uthållig lönsamhet, men visar samtidigt att vi fortfarande har en bra bit kvar till den nivå där vi vill och behöver vara. Vi måste fortsätta med att både optimera verksamheten så att den blir kostnadseffektiv, och att investera i utvecklingen av Coop, säger KFs styrelseordförande Anders Sundström i ett pressmeddelande.

Förstärkt finansiering för satsning i Stockholm
KF och Konsumentföreningen Stockholm, som är en av KF:s ägarföreningar, har i dagarna tecknat avtal om en kapitalisering av Coop Sverige AB som innebär att Konsumentföreningen Stockholm tillskjuter Coop Sverige AB totalt 1,5 miljarder kronor under åren 2014-2015. Pengarna ska användas till att accelerera satsningen på både nyetablering och utveckling av Coops butiker i framförallt Stockholmsområdet. Men också till att genomföra nödvändiga investeringar i logistik och IT.

– Det känns mycket bra att i samarbete med KF och Coop kunna ta en aktiv del i utvecklingen av Coop i Stockholm. Detta är en investering som ger direkt och konkret nytta för våra 750000 medlemmar, säger Lars Ericson, vd i Konsumentföreningen Stockholm.

Renodling och fokus på Coop 2014
– Fokus för 2014 ligger helt på att gå från underskott till överskott i Coop. Vi ska inleda en tydlig turn-around. Vi ska också fortsätta renodlingen av KF och tillföra Coop Sverige ytterligare kapital för att stärka marknadsinvesteringar och infrastruktur, avslutar Anders Sundström.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203