23948sdkhjf

De utmanar barnmatsjättarna

Nu ska även små barn få ekologisk mat utan tillsatser. Flera företag satsar nu på att erbjuda alternativ till den traditionella barnmatshyllan.
Mats Lönne och Rolf Bjerndell har tillsammans startat företaget Ottos barnmat. De båda grundarna tror på en utveckling där barnmaten kommer gå från konserver och industripulver, till färskare alternativ.

Med biogasdrivna bilar levererar de färsk havrevälling hem till Stockholmkundens dörr. Mjölken kommer från bondgårdar i Västergötland och vällingen tillverkas i Falköpings mejeri. De har även lanserat en färsk, ekologisk smoothie för mellanmål.

"Märkligt att det finns barnmat med bäst före-datum år 2015"
– Barnmatshyllan har sett likadan ut sedan efterkrigstiden. När produkterna togs fram åt även de vuxna mer konserver. Det är också märkligt att det finns barnmat med bäst före-datum år 2015. Många barn som kommer att äta den maten är inte ens födda ännu. Vi vill ge de minsta färsk och bra mat, något som är självklart för oss vuxna, säger Mats Lönne till Svenska Dagbladet.

På svenska marknaden finns också brittiska Ella's kitchen och Child food factory i Östersund. Child food factory satsar på fryst ekologisk barnmat utan tillsatser i miljövänliga förpackningar. Företaget erbjuder just nu sju rätter med fisk, kyckling, nötkött och fläskkött och varje måltid innehåller fyra smaker som är förpackade var för sig.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062